woensdag 27 november 2013

epipen

Eerste consult bij de allergoloog.. dat het veel te gevaarlijk is zonder epipen, dat ik er op moet voorbereid zijn dat ik zal moeten prikken bij een van de volgende keren dat er een allergische reactie is.

'k Moet wennen aan het idee: toch gek dat dat vanaf nu tot de 'standaard-uitrusting' zal moeten behoren... Maar zoals de arts het duidelijk verwoordde: "er gaat een moment komen dat de pillekes niet genoeg helpen en je binnen de kortste keren 2 meter onder de grond ligt..." 

Ik denk dat hij iets duidelijk wilde maken....

Net zoals toen hij zei dat hij dit wel een heel interessante casus vindt, maar het er voor mij hoe dan ook "euh, erg vervelend uit ziet", inclusief een zeer bedenkelijke gelaatsuitdrukking

Ik blijf denken dat hij overdrijft... 't Is tot hier toe toch altijd al mee gevallen?

Eerst nog door de hele testbatterij gedraaid worden. Hopelijk weet ik daarna wat te vermijden en lukt dat zo goed dat die epipen enkel vervangen moet worden omdat hij 'vervallen' is, niet wegens gebruik. Want eerlijk? Het is me nog niet duidelijk vanaf welk moment ik dat ding ik zal moeten gebruiken en tot hoe lang ik mag wachten...

Ach ja: tijd brengt raad. En vooral: de tijd zal maken dat ik kan wennen aan het idee... 't is nu niet dat ik er zo regelmatig last van heb. En slechts 1 of 2 maal was er niemand in de buurt... 'k kan het dus nog goed timen ook ;-)

En ik blijf hopen dat hij overdrijft....

4 opmerkingen:

 1. Oh jee, ook een epipen... Wij hebben een ganse verzameling. Gil dus maar als je tips nodig hebt!
  Mag ik overigens vragen waarop je reageert?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik reageer al zeker op 'noten van vreemde origine' type: brazil nut, cashew, pistache, en de rest ga ik voor alle veiligheid niet uittesten.... 'Noten van hier' kan ik dan weer wel verdragen: amandelen, hazelnoot en walnoot: geen probleem. Tot hier toe althans. Oh, en bij poffertjes die ze voorverpakt in de winkel verkopen heb ik het ook onmiddellijk ... Geen idee wat daar inzit waarop ik reageer, maar ik blijf er af!
   Maar goed: deze zijn door mij gekend, dus die kan ik vermijden. Maar zo heel nu en dan reageer ik op iets en ik weet begot niet op wat, dus ik kan het nog niet vermijden... En die reactie komt 'uitgesteld' en een beetje trager, maar heeft hetzelfde resultaat...(laatst nog: tijdens een wandeling in een bos. En ik had geen medicatie op zak. 'k heb het op 't nipperke gehaald, was schrikken)
   Dus om dat in de toekomst te vermijden en om uit te vissen over welk voedingsmiddel het gaat, moet ik nog de 'testbatterij' van het UZA doorlopen. Het zou misschien tarwe kunnen zijn... een bepaald soort tarwe + inspanning kan blijkbaar ook een anafylactische schok uitlokken. Of sesam (maar dat denk ik niet), of maanzaad of nog iets helemaal anders
   Mijn conclusie = zolang ik niet weet op welke stof ik reageer, ben ik dus allergisch aan inspanning :-)

   Verwijderen
  2. Ook niet min!
   Wij zijn gezegend met allergische kinderen. Eén exemplaar met zware pinda-allergie (en ook tegen sommige andere peulvruchten) en één exemplaar met pinda- en notenallergie (hazelnoot, amandel, cashew en walnoot). Eerste exemplaar al meermaals gereageerd, tweede nog nooit. Maar die komt nergens mee in contact. Opvolging trouwens ook in het UZA!

   Verwijderen
 2. Dit was ik al bijna vergeten: mijn kat heb ik een aantal jaar geleden weggedaan (naar een ideaal gezin voor haar) omdat ik er steeds maar allergischer op reageerde. Nu bleek uit de huidpriktest dat ik dat ook voor honden heb, maar we hebben gelukkig geen hond.
  Als er ooit huisdieren komen zullen het vissen zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!

Groetjes