woensdag 18 mei 2016

staking op school?

Oh nee, Oh nee, Oh neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Laat het niet waar zijn. Ik krijg instant stress bij het lezen van de mail, zoveel stress dat de tranen in mijn ogen schieten.
Ze gaan staken! Op school en in de Opvang!

De hoofdpijn van het uren tellen en nog eens tellen en kijken hoe die 9 weken zomervakantie van de meisjes kindvriendelijk kunnen geregeld worden terwijl ik 3 weken 'mag' nemen. 3 weken die ook nog eens moeten passen in de 'werkbezettingspuzzel: want er moeten ten alle tijden voldoende 'hulpverleners' op de ziekenuiswerkvloer rondlopen. En dat lukt, na wat verleg en veel rekenwerk.
Elk uur heeft zijn plaatsje gekregen.
En nu, en nu.... is de kans groot dat er een vakantieprobleem komt.
Gaat de school mijn reis terugbetalen als ik uiteindelijk nog maar 9 verlofdagen heb voor een 10-dagen reis?
Of gaat de opvang dan een paar dagen extra werken wanneer ze nu gesloten zijn, zodat ik de dagen die ik nu zal moeten opnemen -waarop we gewoon thuis zijn- kan 'terugwerken' in de vakantieperiode???

Enfin: ik ga weer een week zeer veel wakker liggen 's nachts, hen 2 dinsdagen op rij aan school afzetten zonder te weten of de school al dan niet open is en mij meer dan een dag een 'super slechte moeder' voelen omdat ik mijn kinderen verplicht ben af te zetten op een plek waar er misschien te weinig volk zal zijn om hen op te vangen.
En daarnaast voel ik mij ook nog eens een heel onsolidair rotmens dat maar geen rekening kan houden met -waarschijnlijk zeer terechte- verzuchtingen van onderwijzend en opvoedend personeel.

Sorry: het kan er nu gewoon niet bij...
Niet nu. En bij uitbreiding: dit soort info liever nooit op woensdag.
Want mijn woensdagen zijn vaak tot op de minuut gepland. Zoals vandaag: Oudste naar school, zodat ik op tijd thuis ben om de deur te openen voor de loodgieter-die-het-lek-komt-herstellen. Natuurlijk komt hij een wat later, maar dat past mij niet want ik moet ondertussen al vertrokken zijn naar de oorspecialist met Jongste. Dus dan moeten we dat ook nog even regelen.
's middags Oudste afhalen van school, vlug vlug eten want een half uur later is de thuisbegeleider van Jongste hier. Tot het moment dat wij dan weer moeten vertrekken om Oudste af te gaan zetten voor haar bezoekuurtje. Net op dat moment heeft ook de loodgieter gedaan : slechte timing hij moet maar even wachten tot ik weer thuis ben. Een klein uur later gaan we Oudste oppikken, eten samen een 4-uurtje en vertrekken dan weer. Nu naar het therapiemoment van Oudste.
Daarna is het al tijd voor het avondeten en bedtijd voor Jongste. Gevolgd door een hele avond poetsen door mij : de loodgieter moest toch nog redelijk wat breken voordat hij het lek kon herstellen....

Maar gelukkig werk ik niet op woensdag : dank zij het 'luxe' tijdskrediet voor de hangmathangers, dixit onze regering en Unizo-voorzitters en Co (want volgens hen heb ik geen 'zorgtijdskrediet' nodig, want ik heb geen kinderen OK, ik val in herhaling. Het blijft ook hoog zitten)

Dus scholen en opvang: gelieve jullie stakingsaanzeggingen pas te laten weten op donderdag, wanneer die uitputtende, helse woensdag alweer achter de rug is en ik het programma van de volgende nog niet bekijk omdat die nog meer dan 5 dagen ver is.... Ook al krijg ik alweer een telefoon voor alweer een of ander overleg dat alweer ergens op 1 of andere woensdag zal moeten gepland worden. Zucht...

1 opmerking:

  1. Ik kan jou / jullie alvast komende dinsdag uit de nood helpen, als het nodig is.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!

Groetjes