zondag 11 augustus 2013

Tandpijn in het weekend

Tandpijn... zo van mijn oor tot halverwege mijn kaak, 'k word er al 2 nachten wakker van... pijnstillers maken het een beetje minder scherp, de pijn... maar hij gaat er niet mee weg. "k word er bijna misselijk van en vooral weinig verdraagzaam tegen de kinderen.

't Is natuurlijk ook een manier om te ontdekken dat zelfs tandartsen weekenddiensten hebben... Gelukkig.
Zaterdagochtend was ik nog vastbesloten om flink te zijn en te wachten tot ik maandag mijn tandarts zou kunnen bellen voor een dringende afspraak. Is ook iets gemakkelijker om dan opvang te vinden voor de kindjes. Ik kan ze toch niet meenemen wanneer ik naar de tandarts moet?? Vanmorgen besloot ik dat ik het zolang niet zou kunnen trekken... Misschien kan ik gewoon niet veel verdragen...

Bellen, en horen dat je zo'n 3 kwartier later al mag langskomen. OK: en wat met de kindjes?
Iedereen van deze straat die ook de kindjes kennen, proberen te contacteren: niemand thuis behalve buurvrouw die vertrekkensklaar stond.
Dan maar kindjes meenemen, met wat boekjes voor de oudste, de buggy voor de kleinste.. Oh wacht eens: ook nog de auto-DVDspeler misschien? Allemaal om ze even 'kalm' te houden. Was ik natuurlijk de afstandsbediening vergeten, dus die DVD: dat viel in't water.

Tandarts van wacht, die duidelijk erg op haar ongemak was omdat mijn oudste niet doodstil op haar stoel zat en nadat ik uit de tandarts stoel stapte nog begon wat rond te wandelen in haar consultatieruimte (Stel je voor!! Nu ja: zowel consultatieruimte als mijn Oudste hebben er geen schrammetje aan overgehouden.), kon me naar huis sturen met medicatievoorschrift en de raad om zo snel mogelijk naar mijn tandarts te gaan. Was ik al van zin natuurlijk.


Stress... al die onverwachte zaken wanneer je niet kan terugvallen op familie die op minder dan 5km afstand woont of een partner die zo nu en dan thuis is.

Wanneer we terug thuiskomen komt buurvrouwtje gegêneerd melden dat de afspraak waar ze voor klaar stond afgebeld werd en ze dus eigenlijk wel had kunnen babysitten als ze het had geweten.... Niet aantrekken Buurvrouw: dat kon je niet weten EN wij weten dat je er al zoveel wèl hebt gestaan voor ons..

3 opmerkingen:

 1. Hopelijk is het al wat beter met de tandpijn nu...! En jongste en oudste hebben zich dan toch flink gedragen. Prettige (tandpijnloze)week. Bright

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ibuprofen nemen. Werkt bij mij fantastisch met tandpijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar werkt het ook TEGEN tandpijn???


   Dat deed het dus niet, hé: ik maar pijnstillers pakken: Spidifen (= ibuprofen) afwisselend met Dafalgan. Maar ook dat was op zondag echt niet meer voldoende om het draaglijk te houden. Nu ik antibiotica neem is de ontsteking aan het afnemen en kom ik al toe met de helft van de pijnstillers van gisteren. Dus die heb ik morgen al helemaal niet meer nodig


   Behalve koppijn van een mini whiplash (dank zij op't werk een bal tegen mijne kop. Werkgever; krijg ik niet stilaan een "gevaarspremie"??) ben ik bijna weer de oude. Wacht eens: ik ben natuurlijk al oud...

   ;-)
   Tandpijnloze groetjes!

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!

Groetjes