zaterdag 8 juni 2013

So far, so good...

Ik, met een klein hartje: "Kleine Zus gaat morgen naar het bezoekhuis, haar mama en papa komen op bezoek. Maar jouw mama is nog ziek, dus morgen is het niet voor jou"
Grote Zus: "Mag ik dan bij jou blijven?"
"Natuurlijk!!! Altijd"
Grote Zus stapt naar Kleine zus: "Jij gaat morgen jouw mama en papa zien in het bezoekhuis, ik blijf bij Koeka".
So far so good. Hopelijk blijft ze morgen, wanneer ik Kleine Zus ga afzetten,  in een even zen-achtige mood.
Duimen jullie mee? Gelukkig is het speeltuinweer...

************************************
Kleine Zus is ondertussen al een hele maand niet ziek (ziek = langer dan 24u koorts hebben). Hoera!! Ze is hier nu bijna 11 maanden en de eerste 10 maanden was ze zo goed als constant ziek. 3 weken zonder koorts was haar absolute maximum. Tot nu...
En kijk: plots kan ze vanalles. Het is alsof al haar mogelijkheden een half jaar in de diepvriezer hebben gezeten en nu stilaan ontdooien en ze er volop gebruik van kan maken. Schitterend!
Vanaf de derde week 'niet meer ziek zijn' kreeg ze plezier in het alleen stappen al blijft ze wankel op haar benen staan. Ze begint echt te spelen en loopt graag met een pop rond. En ze imiteert ze steeds meer Grote Zus ; vooral de 'stoute' dingen.
OK: ze is nog altijd klein en fijn en ziet er bijna een half jaar jonger uit dan ze is. En de betekenis van 'nee' ontgaat haar volledig :-)
Maar haar tanden: die komen nu eindelijk wel door..
Hopelijk kan ze nog enkele weken verder recupereren en volop verder ontwikkelen.
Ook hiervoor: Duimen jullie mee?

************************************
Ondanks het niet-ziek-zijn van de meisjes, zijn mijn nachten al weken terug, euhm, lastig.
De Jongste wordt tussen 12 en 1 wakker en moet dan getroost worden (tanden die doorkomen) of heeft een puff nodig (bij een hoestbui waar ze amper uitgeraakt). De Oudste heeft rond 4u haar hoestbui en ook bij haar is het elke nacht even luisteren of het vanzelf overgaat of niet. Meestal niet dus...
En om kwart voor zes gaat de wekker: werken op de E40: dus later opstaan is geen optie op werkdagen...
Laat de zon/warmte maar komen, het allergie-seizoen snel overwaaien en de werken op de E40 vlot verlopen... en dan krijg ik misschien toch ooit nog een wat 'uitgerust' gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!

Groetjes