woensdag 11 augustus 2010

haar wereld wordt groter!


Kleine meid is duidelijk het statuut van 'baby' beu: ze is volop op weg naar het peuterschap. Stevig zitten doet ze uiteraard al een tijdje en nu is ze volop op zoek hoe ze zich vanuit de zittende positie kan verplaatsen. Het kruipen heeft ze nog niet beet en eigenlijk geeft ze er niet zo veel aandacht aan: ze zou toch zo graag kunnen rechtstaan maar tot hier toe lukt het nog net niet om zich recht te trekken in de box.
Dan maar 'droogzwemmen' moet ze gedacht hebben :-)

Vanuit zit gaat ze naar buiklig. Juist ja: daarmee passert ze inderdaad de kruiphouding maar zoals gezegd heeft ze nog niet door dat ze daar iets mee kan aanvangen. En in deze buiklig trekt ze zich voort op haar armen; hoe gladder de ondergrond hoe vlotter dit vooruitgaat. Het grappige is dat ze toch wel in de mot heeft dat ze ook nog iets anders met die voetjes kan doen en dan gaat ze op handen en voeten staan, met haar kontje hoog in de lucht alsof ze een brugje maakt. Maar ja, van daaruit kan ze nog helemaal niks doen ...
Super toch, die pijlsnelle evolutie die de kleine gastjes doormaken. Wat heeft Kleine Meid in die korte periode allemaal al niet geleerd.... Ze doet het supergoed, ook al houdt ze me ondertussen 's nachts terug wakker omdat de doorkomende tandjes haar ambeteren.

Wat het gaan slapen betreft: de hel is voorbij! Ze heeft iets nieuws gevonden: ze 'humt' zichzelf in slaap. Dus eindelijk heeft ze begrepen dat met wild krijsen de slaap niet sneller komt, met een tijdje 'hummen' en ondertussen met popje spelen lukt het wel!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!

Groetjes