Pagina's

donderdag 29 juli 2010

'gedoe' ivm bezoekregeling


Het is de voorbije 14 dagen weer een 'gedoe' geweest, en allemaal omdat ik opmerkte dat de bezoekregeling zal moeten aangepast worden. Officieel had Mama nu, via een neutrale bezoekruimte, 1 uurtje in de week (s avonds na mijn werk) en om de 14 dagen een zaterdagvoormiddag.
Kleine Meid haar dagstructuur is aan het veranderen en nu moet ze stilaan rond 19u à 19u30 in haar bedje. En dat lukt net op een gewone werkdag maar helemaal niet meer de avond dat ze een uurtje op bezoek gaat bij mama. Dan zijn we pas om 19u thuis en dan moet het hele avondritueel nog beginnen... veel te laat dus. Voor dit argument had iedereen begrip. Iedereen = pleegzorgbegeleiding en begeleiding van de neutrale bezoekruimte.

Vanuit de bezoekruimte vonden ze dat ik dan maar een ander voorstel moet doen omdat ik de vraag had gesteld naar verandering. En dan begint het: Wat kan er wel?, Wat mag er wel? Waarmee moet ik allemaal rekening houden? Volgens de bezoekbegeleidingsdienst moet een baby 2 maal per week de ouders kunnen zien om een band te kunnen opbouwen, dus 1 bezoek per week is al een toegift van hun kant. Voor mij zou dit dan in het weekend moeten vallen aangezien ik voltijds werk. Maar dan is de bezoekbegeleidingsdienst maar 1 maal per 14 dagen open...
Dus dan ga je op zoek naar bezoekmomenten buiten de neutrale bezoekruimte maar word ik onmiddellijk teruggefloten door de consulente van de jeugdrechtbank: van haar mag Mama op geen enkel moment alleen zijn met haar Kleine Meid. Tussen haakjes hebben ze mij in de bezoekruimte ook meegedeeld dat bij afloop van de begeleiding van de bezoekruimte de Consulente er van uitgaat dat ik aanwezig blijf bij de bezoeken van Kleine Meid aan haar Mama.

Ja Zeg! Ik ben een alleenstaande, voltijds werkende pleegmoeder: ik heb tijdens de weekends echt wel wat anders (lees mijn huishouden) te doen dan 4u uit te trekken om in iemands anders zetel te gaan zitten en niks te kunnen doen! Trouwens:1) ik heb mij opgegeven om een kindje op te vangen en te begeleiden, niet om de ouders te begeleiden bij hun problemen en 2) Kleine Meid komt in een fase dat ze aan mij begint te hangen: dat zouden nogal leuke bezoekjes worden voor Mama wanneer haar dochter om mijn aandacht zeurt en Mama negeert!

Pleegzorg daarentegen vind niet dat Mama haar dochter wekelijks moet zien: voor hen is dat pas aan de orde op het moment dat er werk wordt gemaakt van een terugkeer naar huis en dat zal toch nog wel een paar maanden op zich laten wachten. Maar voor hen mag Mama wel al even buiten de bezoekruimte met haar Kleine Meid om een wandelingetje te doen, of boodschappen... Want binnenkort is er geen begeleiding meer van de bezoekruimte en zij willen dus de zelfstandigheid van Mama wat opbouwen. Consulente lijkt ook dit al in twijfel te trekken..

Conclusie: de drie diensten (consulente, pleegzorg en neutrale bezoekruimte) hanteren elk een andere visie waardoor het onmogelijk was voor mij om een voorstel te doen dat OK was voor alle partijen. Ik heb aan de bezoekruimte gezegd dat ze zelf maar een voorstel moeten doen en heb ondertussen de hulp van pleegzorg ingeschakeld.
Uteindelijk is iedereen akkoord gegaan met het voorstel van de pleegzorgdienst: voortaan gaan de bezoeken om de 14 dagen door op zaterdag, maar dan wel een hele dag in plaats van 3 u.

Wat een gedoe allemaal! En vooral: je krijgt dan eerst een opdracht om het maar op te lossen terwijl het eigenlijk onmogelijk is als pleegouder om met oplossingen te komen aandraven.

En dus binnen een paar weken begint heel die Cirq opnieuw want dan loopt de begeleiding van de bezoekruimte af... Ik kijk er al naar uit ....  NOT!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!

Groetjes