woensdag 24 november 2010

slechte punten


Gelukkig zijn er geen punten te verdienen met het ( pleeg-)moederschap. Indien dit toch ergens, big brother weet-u-wel, het geval zou zijn, dan vrees ik dat mijn volgende rapportje er niet zo fraai uit zou zien....

Hebben jullie dat ook, dat gevoel dat je tekort schiet maar eventjes niet weet hoe je't goed kan doen?
Gisteren was het Kleine Meid haar eerste verjaardag.... en ik was zo ziek als een hond. Er zat niks anders op dan haar toch maar naar de crèche te brengen om zelf te kunnen uitzieken. Maar wie doet dat nu: thuis zijn op de allereerste verjaardag van je kindje en haar toch naar de crèche brengen?
Resultaat: - ... punten
Gelukkig hadden ze daar een mooie kroon voor haar gemaakt (die maar 1 minuut op haar hoofdje heeft mogen staan, maar bon da's niet belangrijk). Oeps: ik had geen kroon voor haar eerste verjaardag gemaakt! Haar mama wel, de crèche ook, .. ikke niet.
Weer min punten. Of tellen ze niet omdat het anders overdaad zou zijn??

Ik had wel voor een cadeau gezorgd, aangekocht via internet. 'k Had het al een tijdje geleden ergens gezien, ben overal op zoek geweest in winkels waar ze houten speelgoed verkopen maar tevergeefs. Gelukkig is daar internet... Maar voor jullie gaan zeggen dat dit toch wel de kroon-kwestie zou kunnen compenseren, moet je toch eerst verder lezen. Het eerste moment was het lachen, gieren: ze was verrukt: eindelijk een karretje om voor te duwen waar ze apetrots achter kan stappen. Maar ondertussen heb ik door dat het cadeau voor veel meer frustratie en bijhorende colère-buien zorgt dan dat goed is voor ons beiden (zeker in deze koorts-toestand voor mij). Het is hier immers zo klein (en ja OK het staat te vol) dat ze na 3 tellen met haar karretje ergens tegenaan is gebotst en dus niet meer verder vooruit kan. Weet zij veel, met haar amper 12 maanden levenservaring, dat ze moet sturen, terug achteruit moet rijden, enz...
Dus toch niet het ideale cadeau. Maar ik zal het niet toegeven, nooit, want daarvoor was het té duur en vooral: eigenlijk ben ik er nog altijd zelf een beetje verliefd op.... Ach ja, misschien 'groeit ' ze er nog wel in, zoals kindjes ook in hun net iets te groot gekochte kledij groeien....

Het doet me wel een beetje filosoferen... volgens mij kopen we voor onze hele kleintjes het cadeau dat we stiekem zelf willen... Ik zag het bij mama van Kleine Meid, hoe ze totaal in vervoering was toen Kleine Meid eindelijk de Super Grote Beer zag staan die zij gekocht had... en ik merk het vooral nu bij mezelf. Dát blokkenkarretje, met dié blokken vond ik toch echt het einde... Willen we niet allemaal heel stiekem zo nu en dan nog eens gewoon mogen spelen zoals onze kleintjes, zonder verantwoordelijkheid, realiteit en fantasie die door elkaar geweven worden en vooral: gewoon ons goesting kunnen doen en heel erg brullen wanneer we ze niet krijgen (onze goesting).

Doch dit geheel terzijde, ik was bezig over het verzamelen van slechte punten waarmee ik verschrikkelijk 'goed' bezig ben.
Het ergste moet nog komen: vorige week is ze voor het eerst gewoon uit mijn handen geglipt: ze zat op mijn schoot en draaide zich zo bruusk om dat ik haar niet kon tegenhouden: Pruts op de grond, het leek wel 'hoofd eerst' en een geweldige huilbui... En ik doodongerust (toch geen hersenschudding?, hoe erg zou dit zijn? Oei: nu begint ze nog slaperig te worden ook, moet ik nu niet naar spoed? 'k was zo geschrokken dat ik vergeten was dat ze op mijn schoot zat omdat ze wat moe begon te worden) Enfin, na een kort dutje was ze wild aan het spelen, zoals gewoonlijk. En nog steeds zonder buil op haar hoofd. Dus alles weer OK, behalve mijn puntensaldo, dat zit nu al flink onder de helft, vermoed ik,...

Deze ochtend heeft ze tot 2x toe haar vingers tussen de schuif gestoken. Ja hoor, 2 keer. Ne mens zou denken dat ik ze dan toch extra in de gaten zou houden wanneer ze in de buurt van de schuiven kwam, als ze haar vingers er al eens tussen gestoken had. Gek genoeg deed ik dat ook! Ik stond er zo goed mogelijk voor terwijl ik mijn (eigenlijk haar) patatten aan het schillen was, maar toch was ze mij te snel af en zaten ze er in een mum van tijd weer tussen... Ik weet het, 'k moet dringend op zoek naar een 'veiligheidspakket' om al mijn deuren en schuiven te beveiligen voor kinderhandjes. Maar waar verkopen ze dat? En wanneer ga ik dat weer gedaan krijgen? Het kopen en het installeren bedoel ik dan. Want dit weekend is de familie uitgenodigd om een stuk taart te komen eten, nadat ze met z'n allen uit volle borst 'happy birthday' hebben gezongen voor Kleine Meid.
Maar dan zal ik toch eerst moeten uitzieken en dan alles opruimen en opkuisen, anders krijg ik gegarandeerd slechte 'huishoud-' punten van de familie (lees papa en stiefmama, de rest kijkt niet zo nauw wat dat betreft)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!

Groetjes